CORE TRAINING

Core training is het optrainen van het centrum van het lichaam. Basis hiervoor is een goede controle van bekkenbodemspieren, dwarse buikspieren, diafragma en kleine rugspieren.

Een goede centrale controle zorgt voor stevigheid van het lichaam om zwaardere belasting te kunnen opvangen. Ook flexibiliteit en veerkracht worden getraind om snelle plots inwerkende krachten op het lichaam te kunnen weerstaan. Verkeerdelijk wordt nog al te vaak heil gezocht in krachttraining ter bestrijding van  bekken- en rugklachten. Wetenschap heeft echter aangetoond dat te veel krachttraining verlies aan flexibiliteit , veerkracht en desgevolg ook sturing geeft waardoor de klachten op lange termijn verergeren.

Core training is zowel preventie als behandeling van musculoskeletale klachten. Perifere klachten zoals enkelklachten, knieklachten, hoofd en schouderpijnklachten vinden meestal hun oorzaak in een slechte sturing vanuit het centrum van het lichaam. Enkel de plaats van de klacht behandelen zoals vroeger binnen de oude kinesitherapie werd gedaan, volstaat niet meer. Geïntegreerd en functioneel bewegen is een absolute must. Met onze grondige kennis van de kinesiologie en  de variatie aan oefeningen kunnen we uw lichaam triggeren om zichzelf te herstellen.